Auto zonder BPM

Volvo V60 Plug-in Hybrid

Om het milieu te sparen levert Volvo nu ook eco-vriendelijke auto´s met hun eerste diesel-elektrische hybride die ook wel de Volvo V60 Plug-in Hybrid genoemd wordt. Deze hybride auto van Volvo is een product van vier jaren hard werken en de gecombineerde krachten van de Volvo Corporation en Vattenfall, een elektriciteitsleverancier in Zweden.
Ontworpen om als een eco-vriendelijke auto te dienen, is de Volvo V60 Plug-in Hybrid de eerste auto die ongelooflijke economische voordelen aanbiedt dankzij zijn ingebouwde dieselmotor met een plug-in hybride aandrijflijn. Dit is iets waar iedere bestuurder van houdt. De auto komt tijdens haar lancering in slechts één kleur, namelijk de Electric Silver uitvoering en die ziet er zeer elegant uit op de weg. De auto wordt met indrukwekkende 17 inch aerodynamisch ontworpen wielen geleverd, uitlaatpijpen die al geïntegreerd zijn en elegante, glanzende zwarte carrosserie onderdelen. Het embleem van de Plug-in Hybrid die in een chromen afwerking op het onderste deel van de achterklep van de auto en de op de voorste vleugels van de auto voor de kleinere versie zichtbaar is, zorgt ervoor dat deze eco-auto er beter dan andere merken uitziet.

De Volvo V60 Plug-in Hybrid is van binnen niet alleen elegant en comfortabel met zijn zwart lederen bekleding en elegant met het leder bekleed stuurwiel, maar het is ook ruim te noemen. Bagage van 125 tot 305 liter kan comfortabel in deze eco-auto geplaatst worden.

Volvo V60 Plug-in Hybrid

De Volvo V60 Plug-in Hybrid heeft zowel een dieselmotor als elektrische motor die samen een totaal vermogen van 285 pk creëren met een indrukwekkend maximumkoppel van 640Nm. Deze eco-vriendelijke auto heeft een snelle acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur in 6.2 seconden en dat wordt mogelijk gemaakt met de hulp van de auto zijn elektrische motor. De auto heeft een topsnelheid van ongeveer 145 km per uur.

BPM en MRB Volvo V60

JaarBPM vrijMRB vrijBijtelling
2014 ja ja 0%
2015 ja ja 7%


Als de eerste diesel plug-in die op de markt beschikbaar is, is de Volvo V60 Plug-in Hybrid met zijn brandstofverbruik van 1,9 liter op 100 kilometer een zuinige auto. Daarnaast heeft het bij het rijden in de hybride modus een extreem lage CO2-uitstoot van 48 gram per kilometer. De Volvo V60 Plug-in Hybrid is ook een perfecte auto om aan te schaffen dankzij een flinke besparing op de wegenbelasting.

Schatting jaarlijkse kosten Volvo V60

Kostenpost
Afschrijving 7400
Brandstof 474
Wegenbelasting 0
Autoverzekering all risk 1375
Onderhoud 500
 _________
Totaal per jaar 9749
Kosten per km 0,65

Voorbeeld berekening op basis van:

  • inruilen na 6 jaar
  • 15000 km/jaar
  • autoverzekering 50% no-claim
  • normaal onderhoud
  • gemiddelde brandstofprijzen
  • Motorrijtuigenbelasting Zuid-Holland

NB: Deze berekening is een vrijblijvend voorbeeld en er kunnen geen rechten aan ontleend worden


Het is absoluut comfortabel rijden in de luxe ruime cabine van de Volvo V60 Plug-in Hybrid. Daarnaast is het milieuvriendelijk en modern met al zijn moderne technieken. Het heeft een groot TFT display in het dashboard waarop de auto zijn acculeven, snelheid en de verdeling van de auto zijn accu- en dieselvermogen weergeeft. Verder biedt de Volvo V60 Plug-in Hybrid alle technologie die je maar nodig hebt bij het rijden. Dit omvat onder meer camera´s die de mogelijkheid bieden om de straat te controleren en je hoort een pieptoon wanneer je drift. De auto heeft tevens de mogelijkheid om je te waarschuwen wanneer je te dicht bij een andere auto komt en de blinde hoek monitoren zullen je zeker veilig laten voelen en jou veiligheid leveren tijdens het rijden.