Auto zonder BPM

Mitsubishi Outlander PHEV

Met de lancering van zijn Mitsubishi Outlander PHEV heeft de Japanse autoreus Mitsubishi Motors de derde generatie van deze verbazingwekkende Outlander serie geïntroduceerd. De Outlander PHEV werd op de Autosalon van Geneve in 2012 onthuld en is op de soortgelijke lijnen van de vroegere modellen ontwikkeld als een Crossover SUV of gewoon CUV op basis van het GS Platform van Mitsubishi.
De Outlander PHEV is de eerste hybride crossover die door Mitsubishi gebouwd is en is tevens de eerste plug-in hybride SUV op de automarkt. Hij is uitgerust met een 2.0 viercilinder MIVEC benzinemotor en een 12 kWh lithium Ion accu die bij een volledig opgeladen accu een bereik van ongeveer 55 kilometer heeft. Door beide onafhankelijke motoren te combineren wordt het Mitsubishi plug-in hybride EV systeem als een multi-mode aandrijving gebruikt. Het is een zeer efficië nt voertuig dankzij zijn gecombineerde brandstofverbruik van ongeveer 61 kilometer per liter. De benzinemotor levert een vermogen van 117 pk en het heeft een koppel van 186 Nm. Een unieke en soms zeer nuttige functie is de beschikbaarheid van een optie voor snelladen. De accu kan dan in slechts 30 minuten worden opgeladen, wat zeer nuttig kan zijn als de accu op een andere plaats snel opgeladen moet worden. Het voertuig bevat zelf ook een plug in systeem dat stroom levert en kan gebruikt worden om verschillende dingen op te laden.

Mitsubishi Outlander PHEV

De Outlander PHEV heeft drie verschillende rijstanden: de EV drive mode is een volledig elektrische stand waarbij de motoren alleen op elektriciteit rijden, de Series hybrid mode waarin de elektromotoren door de benzinemotor worden opgeladen die dan als een generator functioneert en de Parallel hybrid mode die gebruikt zal worden wanneer het voertuig op een hoge snelheid rijdt en bijna al zijn vermogen, met minimale hulp van de elektromotoren, uit de benzinemotor gehaald wordt. Er zijn verschillende voorzieningen ingebouwd voor het opslaan en opladen van de accus met behulp van de benzinemotor.

BPM en MRB Mitsubishi Outlander

JaarBPM vrijMRB vrijBijtelling
2014 ja ja 0%
2015 ja ja 7%


Deze Outlander werd ontwikkeld om een hoog presterende auto te fabriceren, die zich in alle seizoenen en terreinen thuis voelt en daarbij een compleet comfort en veiligheid aanbiedt. De Outlander PHEV scoort behoorlijk goed tussen alle type autos. Het staat gepland om in begin 2013 met zijn verkoop aan te vangen en het mag zeker zijn dat er talloze autoliefhebbers in de rij zullen staan om deze fantastische auto, die op alle vlakken zeer goed presteert, in handen te krijgen.

Schatting jaarlijkse kosten Mitsubishi Outlander

Kostenpost
Afschrijving 4600
Brandstof 600
Wegenbelasting 0
Autoverzekering all risk 975
Onderhoud 400
 _________
Totaal per jaar 6575
Kosten per km 0,44

Voorbeeld berekening op basis van:

  • inruilen na 6 jaar
  • 15000 km/jaar
  • autoverzekering 50% no-claim
  • normaal onderhoud
  • gemiddelde brandstofprijzen
  • Motorrijtuigenbelasting Zuid-Holland

NB: Deze berekening is een vrijblijvend voorbeeld en er kunnen geen rechten aan ontleend worden


De Outlander PHEV heeft zich in veel opzichten onderscheiden van zijn vroegere modellen. Hij heeft een extra verstevigde carrosserie gekregen die voor betere prestaties en een hogere stabiliteit zorgt. Verder zijn er aangepaste koplampen en de voorzijde ziet er vierkanter uit om zo een robuustere uitstraling te verstrekken. Er zijn veel voorzieningen voor een betere veiligheid ingebouwd, zoals een e-Assist veiligheidssysteem dat een waarschuwing geeft als je van baan wisselt, een systeem dat waarschuwt bij mogelijke frontale botsingen, een systeem dat waarschuwt wanneer de auto begint te driften en een cruise control die de bestuurder meehelpt bij het houden van een instelbare afstand van andere voertuigen. Met zijn laatste hybride technologie scoort hij uitstekend op emissieniveaus en is hij tevens een zeer milieuvriendelijke auto.