Auto zonder BPM

BPM en wegenbelasting vrije auto's

Burton Electric

Burton, de Nederlandse autofabrikant van sportwagens op basis van de Citroen 2CV, kwam op de AutoRAI met de eerste Nederlandse sportwagen met elektrische motor. De nieuwe Burton Electric was op dat moment, naar de bouwers schrijven, de meest duurzame sportwagen ter wereld. Deze Burton is uitgerust met een 31-tal lithium-ijzerfosfaat batterijen die zorgen voor een veilige opslag van energie. Uniek aan de nieuwe Burton Electric is dat het gewicht van de auto nog steeds laag is met zo’n 750 kilo. Juist voor elektrische auto’s geldt namelijk dat elke extra kilo ten koste gaat van de actieradius. De Burton heeft een prachtige belijning. Het is een redelijk Spartaanse auto maar er zit wel een kachel in die geschikt is voor elk jaargetijde. Dus rijden in de winter lijkt tot de mogelijkheden te behoren.
Update juni 2012: Het is opmerkelijk stil rondom de Burton Electric. Er lijkt, ruim een jaar na de eerste aankondiging, nog geen productiemodel beschikbaar te zijn.

Burton Electric

Specificaties Burton Electric

JaarBPM vrijMRB vrijBijtelling
2012 ja ja 0%
2013 ja ja 0%
2014 ja ja 7%
2015 ja ja 7%

Wat kost de Burton Electric ?

Geen BPM, wegenbelasting en dat blijft voorlopig, ook onder het nieuwe regime. De kosten van een autoverzekering voor deze bolide zijn op het moment van publicatie nog niet bekend. Wanneer de auto daadwerkelijk op de markt komt evenmin.

Schatting jaarlijkse kosten Burton Electric

Voorbeeld berekening op basis van:

  • inruilen na 6 jaar
  • 15000 km/jaar
  • autoverzekering 50% no-claim
  • normaal onderhoud
  • gemiddelde brandstofprijzen
  • Motorrijtuigenbelasting Zuid-Holland

NB: Deze berekening is een vrijblijvend voorbeeld en er kunnen geen rechten aan ontleend worden

Kostenpost
Afschrijving n.n.b.
Brandstof n.n.b.
Wegenbelasting 0
Autoverzekering all risk n.n.b.
Onderhoud n.n.b.
_________
Totaal per jaar n.n.b.
Kosten per km n.n.b.