Auto zonder BPM

Kia Rio

De nieuwe Rio was op de AutoRAI 2011 voor het eerst te bewonderen. De Rio krijgt extra binnenruimte dankzij de 7 cm langere wielbasis. Dit betekent een grotere laadruimte (288 L) en meer ruimte voor de inzittenden. De Rio wordt leverbaar als 3-deurs en als 5-deurs variant. .
De grille van de nieuwe Rio is geheel in lijn met de nieuwe designstijl en is geintegreerd met de koplampen. Hierdoor krijgt de voorzijde een eigen versie van het Kia-familiegezicht. Aan de zijkant zorgen de verhouding tussen glas en plaatwerk en de sterke wigvorm voor een dynamisch, sportief uiterlijk. Helaas bvanaf juli 2012 niet langer wegenbelasting vrij.

Kia Rio

BPM en MRB Kia Rio

JaarBPM vrijMRB vrijBijtelling
2014 - - 20%
2015 - - 20%


Veel mensen zijn zich de laatste jaren meer bewust geworden van de kosten van een auto en dat heeft o.a. geresulteerd in een sterke toename van de BPM en wegenbelasting vrije auto's op onze wegen. De kosten van een auto zijn tot op zekere hoogte complex omdat je te maken hebt met vaste kosten, variabele kosten en afschrijving. Pech door ongevallen en onvoorzien onderhoud kunnen de vaste en variabele kosten nog opdrijven. Wij vergelijken de kosten van een auto voor een gemiddeld gebruik van 15000 km per jaar en eigendom van 6 jaar, wegenbelasting in Zuid-Holland, normale afschrijving en een no-claim van 50%.

Schatting jaarlijkse kosten Kia Rio

Kostenpost
Afschrijving 1300
Brandstof 1525
Wegenbelasting 424
Autoverzekering all risk 400
Onderhoud 250
 _________
Totaal per jaar 3899
Kosten per km 0,26

Voorbeeld berekening op basis van:

  • inruilen na 6 jaar
  • 15000 km/jaar
  • autoverzekering 50% no-claim
  • normaal onderhoud
  • gemiddelde brandstofprijzen
  • Motorrijtuigenbelasting Zuid-Holland

NB: Deze berekening is een vrijblijvend voorbeeld en er kunnen geen rechten aan ontleend worden