Auto zonder BPM

Kia Picanto

De marketeers van Kia vinden de nieuwe look van de Picanto erg geslaagd. Een sportieve en tikje brutale zijkant, de breedgeschouderde achterkant, een neus met een karakteristieke grille en koplampen met optionele projectiekoplampen en LED dagrijverlichting. En dat in drie- en vijfdeurs uitvoering.

Kia Picanto

Volgens de aloude marketing handboeken kopen we een auto om z'n uiterlijk, de status die het rijden/bezitten geeft en de prijs. Voor dat laatste argument lijken tegenwoordig heel veel Nederlanders gevoelig en daarom wordt de BPM en wegenbelastingvrije Kia natuurlijk ook aangeprezen vanwege de nieuw ontwikkelde benzinemotoren van de Picanto die de laagste CO2-uitstoot geven. En men nodigt u uit om de Picanto te vergelijken met andere modellen in dezelfde klasse. En bewust rijden scheelt u natuurlijk ook veel geld. U rijdt lekker zuinig, betaalt geen BPM en geen wegenbelasting. En als u de Picanto least heeft u maar 14% bijtelling. Argumenten waar u vast ook gevoelig voor bent, toch?

BPM en MRB Kia Picanto

JaarBPM vrijMRB vrijBijtelling
2014 - - 14%
2015 - - 20%


Veel mensen zijn zich de laatste jaren meer bewust geworden van de kosten van een auto en dat heeft o.a. geresulteerd in een sterke toename van de BPM en wegenbelasting vrije auto's op onze wegen. De kosten van een auto zijn tot op zekere hoogte complex omdat je te maken hebt met vaste kosten, variabele kosten en afschrijving. Pech door ongevallen en onvoorzien onderhoud kunnen de vaste en variabele kosten nog opdrijven. Wij vergelijken de kosten van een auto voor een gemiddeld gebruik van 15000 km per jaar en eigendom van 6 jaar, wegenbelasting in Zuid-Holland, normale afschrijving en een no-claim van 50%.

Schatting jaarlijkse kosten Kia Picanto

Kostenpost
Afschrijving 925
Brandstof 1300
Wegenbelasting 252
Autoverzekering all risk 300
Onderhoud 225
 _________
Totaal per jaar 3002
Kosten per km 0,2

Voorbeeld berekening op basis van:

  • inruilen na 6 jaar
  • 15000 km/jaar
  • autoverzekering 50% no-claim
  • normaal onderhoud
  • gemiddelde brandstofprijzen
  • Motorrijtuigenbelasting Zuid-Holland

NB: Deze berekening is een vrijblijvend voorbeeld en er kunnen geen rechten aan ontleend worden