Auto zonder BPM

Chevrolet Aveo

Het is fijn om te horen dat er een autofabrikant is die een eco-vriendelijke auto zoals de Chevrolet Aveo 1.3d LT produceert waarin een super zuinige 1.3 liter dieselmotor in is geplaatst. Er is tevens een 94pk, vijf-versnelling uitvoering met benzinemotor. De nieuwe Chevy ziet er een stuk frisser uit dan zijn voorganger. Deze mini-SUV van Chevy geeft helaas binnenin niet het stijlvolle gevoel als die van andere mini's, omdat sommige materialen in de Chevrolet Aveo 1.3d LT er een beetje goedkoop uitzien. Deze nieuwe Chevrolet Aveo is een beetje groter dan de Opel Corsa. Deze hatchback eco-auto van Chevrolet is een 5-deurs mini-SUV en heeft een leeggewicht van 1165 kg. Twee volwassenen passen comfortabel op de achterbank. Met zijn drieen kan ook goed, maar dan wordt het wel een beetje krapper. De nieuwe Chevrolet Aveo 1.3d LT heeft een eenvoudige indeling. Het dashboard, dat is geinspireerd op het instrumentenpaneel van een motorfiets, moet het een stuk makkelijker maken om snel vertrouwd te raken in deze nieuwe duurzame Chevrolet mini-SUV.

Chevrolet Aveo

In de slim ingedeelde cabine van de nieuwe Chevrolet Aveo 1.3d LT voelt het stevig aan en daarmee is hij perfect in staat om een gezin in hun behoefte en levensstijl te voorzien. Het dashboard in de Chevrolet Aveo ziet er uniek uit. Dit dankzij een origineel op een motorfiets geinspireerd ontwerp. Het heeft een digitale snelheidsweergave en een analoge toerenteller. De hoofdruimte van de Aveo is ruim genoeg als de voorste passagiersstoel naar achteren wordt geduwd, maar dit kan dan wel een beperkte beenruimte voor de achterpassagiers opleveren. Verder heeft de Chevrolet Aveo 1.3d LT diverse ruime opbergvakken en een bagageruimte van 290 liter.

BPM en MRB Chevrolet Aveo

JaarBPM vrijMRB vrijBijtelling
2014 - - 20%
2015 - - 20%


Iedereen zou graag een nieuwe Chevrolet Aveo 1.3d LT willen besturen dankzij al zijn verschillende voorzieningen zoals de uitzonderlijke airconditioning, boordcomputer, dubbele airbag, elektrische ramen, cruise control, en nog veel meer. Het rijden met de Aveo levert speciaal voor de zakelijke gebruiker, dankzij een lage emissie en lage prijzen, belastingvoordeel op. Soms voelt het rijden met de nieuwe Aveo op een hobbelige weg of oppervlakte een beetje schokkerig aan. Op de gewone weg is de Chevrolet Aveo 1.3d LT echt super comfortabel dankzij een goed presterende vering. De nieuwe Chevrolet Aveo 1.3d LT heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 3.6 liter per 100 km en een CO2-uitstoot van 95 gram per kilometer. Daardoor is het een milieuvriendelijke en zuinige auto. De brandstoftank heeft een capaciteit van 46 liter.

Schatting jaarlijkse kosten Chevrolet Aveo

Kostenpost
Afschrijving 1850
Brandstof 950
Wegenbelasting 1236
Autoverzekering all risk 450
Onderhoud 350
 _________
Totaal per jaar 4836
Kosten per km 0,32

Voorbeeld berekening op basis van:

  • inruilen na 6 jaar
  • 15000 km/jaar
  • autoverzekering 50% no-claim
  • normaal onderhoud
  • gemiddelde brandstofprijzen
  • Motorrijtuigenbelasting Zuid-Holland

NB: Deze berekening is een vrijblijvend voorbeeld en er kunnen geen rechten aan ontleend worden


Met zijn vier cilinders en een 1.2-liter motor heeft de nieuwe Chevrolet Aveo 1.3d LT een topsnelheid van 163 km per uur en een acceleratie van 14,2 seconden naar 0-100 kilometer per uur. Met een maximaal vermogen van 75 pk bij 4000 tpm beschikt de nieuwe Aveo mede over een indrukwekkende koppel van 190 Nm bij 1750 tpm.